HISTÒRIA

La Coral Mixta d'Igualada va néixer l’any 1955. Després del seu fundador, Joan Just, ha tingut com a directors entre d’altres, Gaspar Vilarrúbias, Clara Vilarrúbias, Poire Vallvé, Mireia Barrera, Montserrat Ríos, Lluís Vilamajó i Alfred Cañamero, que dirigeix la Coral des de 1996.

La Coral Mixta d’Igualada assaja al Conservatori de Música d’Igualada, d’on es nodreix d’alumnes, d’ex-alumnes i professors del centre, així com cantaires de la comarca en general. És per això que mantén una estreta relació amb la ciutat d’Igualada.

La seva plantilla consta de 37 cantaires, que a vegades s’amplia per poder fer obres orquestrals quan el gruix sonor ho requereix.

La Mixta manté la tradició d’oferir cada any dos concerts fixos a Igualada: el de Sant Esteve i el de Sant Jordi. A més, la Coral sol actuar en altres llocs de Catalunya i ha cantat a França, Alemanya, Itàlia, Portugal, l’Aragó i Andalusia.

El repertori que ha treballat és extens i comprèn des d’obres del Renaixement fins peces d’autors contemporanis, a més de cançons tradicionals i populars de Catalunya i d’arreu. Algunes de les obres de més envergadura que ha treballat són la “Missa a 5 veus” de Joan Cererols, el “Magnificat” de Bach, el “Rèquiem” de José Mª Azurmendi, “Music for the Funeral of Queen Mary” de Purcell, “A Ceremony of Carols” de Benjamin Britten, la “Missa solemne de Santa Cecília” de Gounod, “Totentanz” d’Hugo Distler, els cors de l’òpera “Dido i Enees” de Henry Purcell, el motet “Jesu, meine Freude”, de Bach, els madrigals del llibre segon de Monteverdi i el rèquiem de Mozart.

Podem destacar escenaris on hem actuat, com l’Auditori a Barcelona, interpretant obres de Joan Cererols i Narcís Casanoves per orquestra i cor, el Festival d’Europa Cantat a Mainz, amb obres de compositors catalans, el cicle Serenates d’Estiu al claustre de les Escoles Pies d’Igualada, o bé la gira de concerts a Huelva i Sevilla.

També, la Coral Mixta d’Igualada, pot assenyalar el CD amb la Missa de Rèquiem del compositor andalús José Mª Azurmendi, sent l’estrena absoluta d’aquesta obra.

 

Coral Mixta d'Igualada | Passeig Verdaguer 84-86 08700 IGUALADA | | Contacte | Fòrum